Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Ukrajinske vojake bodo urili strokovnjaki iz ZDA Kanade, Poljske in Anglije

ponedeljek, april 20, 2015, 20:01

Vojaško usposabljanje ukrajinskih vojakov bodo, poleg ameriških strokovnjakov, urili predstavniki vojske Britanije, Kanade in Poljske. To je izjavil predsednik Porošenko na otvoritvi ukrajinsko-ameriške vojaške vaje “Fyarles Guardian – 2015″.
To je bilo na Yavorivskem poligonu v Lvivski regiji, poroča “Interfax-Ukrajina”. “Vesel sem, da nam pomagajo naši ameriški partnerji, ki nam pošiljajo predstavnike svojih Oboroženih sil, ki so se jim še pridružile Britanija, Kanada, Poljska in druge države”, je dejal. Po Porošenko, vse to kaže na kakovostno novo vojaško sodelovanje Ukrajine z drugimi državami.
Prej pa sta premier Stephen Harper in obrambni minister Jason Kenney govorila o odločitvah o pošiljanju v Ukrajino skupine 200-tih vojaških inštruktorjev. Predvidevajo se, da se bodo Kanadčani pridružili vojaškim inštruktorjem iz ZDA in Velike Britanije v zahodni Ukrajini v začetku poletja 2015. Tam bodo ostali do 31. marca 2017. Večina kanadskih inštruktorjev se bodo nastanili v mestu Javoriv.
Vir:http://www.pravda.com.ua/news/2015/04/20/7065270/

comments powered by Disqus