Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

V Parlamentu Ukrajine (Verhovna Rada) bodo preučili zakone povezane z liberalizacijo vizumskega režima z EU

torek, november 10, 2015, 12:38

Verhovna Rada Ukrajine bo danes na plenarnem zasedanju obravnavala šest zakonov, ki so potrebni za liberalizacijo vizumskega režima z EU. To je navedeno v dnevnem redu zasedanja ukrajinskega parlamenta. “Vse kaže na to, da bo razprava zelo vroča, vendar imam pozitiven občutek, da bomo glasovali pozitivno”, je  na Facebook-u napisala poslanka Irina Geraščenko.
Najprej bodo obravnavali predlog št. 3154, ki je povezan s takojšnjem reševanjem sodnih zahtevkov prisilnega izgona ali pridržanja tujcev in oseb brez državljanstva. V drugi obravnavi poslanci načrtujejo, da se uskladijo zakon glede  zasega premoženja katere koli osebe, ki nima dokazila o izvoru lastnine oz. je premoženje pridobljeno na kaznivi način, sledi zakon o  predhodnih preiskavah zločinov glede nacionalne varnosti in obrambe ter s tem povezano s terorizem.
Odločali bodo tudi o ustanovitvi Nacionalne agencije za odkrivanje, preiskovanje in upravljanje s sredstvi, ki izhajajo iz korupcije in drugih kaznivih dejanj.
Poslanci tudi načrtujejo preučevanje predloga zakona o financiranju Nacionalne agencije za preiskavo korupcijskih kaznivih dejanj jemanja podkupnin.
Vir:http://www.bbc.com/ukrainian/news_in_brief/2015/11/151110_dk_rada_parliament_visa?ocid=socialflow_facebook

comments powered by Disqus