Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

V Rusiji so našteli 400 mrtvih in ranjenih vojakov

sreda, avgust 27, 2014, 21:05

V ruskem mestu Stavropol je Odbor mater sestavil seznam štiristotih ruskih vojakov, ki so bili ubiti ali ranjeni v Ukrajini. To je za tiskovno agencijo “Dožd” poročala vodja Odbora Ljudmila Bogatenkova: “Imam seznam približno štiristotih ljudi, ki so mrtvi ali ranjeni.” Seznam je bil sestavljen na podlagi različnih virov oboroženih sil, katerega omenjeni Odbor ne more razkrivati.

Gre za število mrtvih pri mehaniziranih pehotnih brigadah: 19. mehanizirana pehotna brigada Voronežko-Shumlenska (Vladikavkaz, Severna Osetija), 17. samostojna motorizirana topniška brigada iz mesta Šali (Čečenija) in 8. ločena gvardija iz mesta v Šatoj (Čečenija). Po besedah Bogatenkove so, poleg že navedenih na seznamu, še mrtvi vojaki iz drugih delov ruske vojske. Seznam mrtvih in ranjenih še ni dokončen in se nenehno izpopolnjuje. Kot že vemo, Svet za nacionalno varnost Ukrajine (RNBO) je že poročal o priporu ruskih padalcev v Donbasu. O tem dogodku so pokazali video posnetek zasliševanja ujetnikov. Rusija je izjavila, da so se njene elitne enote v bližini ukrajinske meje preprosto izgubile. Ruski novinarji so zahtevali, da Rusija jasno in razločno pojasni, ali se Rusija bori z Ukrajino, in so opozorili oblasti, da bodo morali za smrt vojakov v Donbasu odgovarjati.

Viri: 1. http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/27/7035927/ 2. http://tvrain.ru/articles/komitet_soldatskih_materej_sostavil_spisok_iz_400_ranenyh_i_ubityh_rossijskih_soldat-374625/

comments powered by Disqus