Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

V Šahtarsku poteka boj. Ruski vojak se hvali s fotografijami mrtvih

petek, avgust 1, 2014, 10:46

Ukrajinska Pravda

Skrajneži na Vzhodu Ukrajine v Šahtarsku, izkoriščajoč prednost terena, so z minometi iz zasede napadli kolono vojakov ukrajinske vojske.

Po besedah vodje Media centar ATO (Antiteroristična operacija Ukrajine) Vladislav Seleznev, so ukrajinski vojaki utrpeli izgube – dva vojaka sta bila ubita in bilo je več ranjenih. »Zahvaljujoč odločnosti poveljnikov in izurjenosti vojakov v bitki se je oddelek vojakov uspešno izvlekel iz boja in povzročil znatno škodo sovražniku.

Ruski vojaki ob truplih ukrajinskih vojakov

Hkrati pa se je nadaljevala bitka za Šahtarsk, poroča. Informator.lg.ua. Glede na zgoraj napisano se je v četrtek na socialnem omrežju »VKontakte« (ruska različica fb) pojavilo naslednje: iz Sankt Peterburga je ruski desantnik predstavil fotografije in video posnetke o domnevnih žrtvah ukrajinskih vojakov. (відео, яке людям із слабкою психікою краще не дивитися, видно) In v svojem videu (ki ni za ljudi s slabim želodcem) je razvidno, da je bilo ubitih najmanj pet ukrajinskih vojakov. V videu lahko slišimo, da gre za fante iz 25. brigade. Poleg tega se iz posnetka sliši, kako se skrajneži dogovarjajo za fotografiranje ubitih vojakov.
Ukrajinska Pravda

http://www.pravda.com.ua/news/2014/07/31/7033591/

Najnovejše poročilo o tem dogodku se glasi takole:

Hromadska tv“Громадського ТБ” (Javna televizija) poroča, da je v času spopadov vojaška enota A1126 izgubila 21 borcev, vključno s poveljnikom 2. bataljona.  Bilo je veliko ranjenih, ki so jih prepeljali s helikopterjem do Dnepropetrovska.

Omenjeno enoto, po besedah Bruna Santosa, obstreljujejo »s 4 strani« z najsodobnejšimi raketami »grad«. Hudo je, da ti vojaki nimajo nobeni možnosti, ker jim nihče ne dostavlja ne ojačitve ne potrebščine.«.. je dejal vir.

Povzeto po:

http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/1/7033601/

Video posnetek si lahko ogledate tukaj: https://www.youtube.com/watch?v=mrmSNzxHCxk#t=19

http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/1/7033613/

comments powered by Disqus