Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Varnostne službe Ukrajine so našle ukradene slike iz Nizozemske

četrtek, april 14, 2016, 19:42

Varnostne službe Ukrajine so našle slike, ki so bile ukradene v muzeju Westfries v mestu Horn na Nizozemskem. O tem je v četrtek, poročal vodja tajne službe Vasyl Hrycak. Hrycak je dejal, da so v letu 2010, na Nizozemskem ukradli 24 slik iz XV. – XVII. stoletja.
Vrednost omenjene zbirke je okoli 10 milijonov evrov. “Ukvarjamo se z iskanjem teh slik približno 4 mesece”, – je še dodal Vasyl Hrycak. Dejal je, da so pri iskanju slik zaslišali “na stotine ljudi”. Po besedah ​​SBU so našli štiri slike. Hrycak je dejal, da so strokovnjaki potrdili pristnost ene izmed slik.
“Razložil je še, da so po operativnih podatkih, bile slike shranjene na začasno zasedenem ozemlju, in nekatere od njih se lahko nahajajo v Ruski federaciji”, je dejal Hrycak. Prej pa so o tem potekali pogovori o vrnitvi slik s predstavnikom bataljona OUN-2, Borisom Humeniukom, ki je zahteval odškodnino za vrnitev teh slik in je predložil fotografijo platna, kasneje pa je omenjeni z Nizozemci prekinil vse stike.
Februarja pa so nemški mediji seznanili, da so se slike prvotno nahajale v mestu Alčevsk pri predsedniku nogometnega kluba “Steel” Vladimirju Polubatku.   Ukrajinska Pravda
Vir: http://www.pravda.com.ua/news/2016/04/14/7105550/

comments powered by Disqus