Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Ves svet že priznava, da je Putin agresor in da so njegovi vojaki v Donbasu

sreda, september 6, 2017, 12:06

V zadnjem času Putin grozi, da bo zajel nova ukrajinska ozemlja. To se bo zgodilo v primeru, če bo Ukrajina prejela od ZDA smrtonosno orožje. Zdaj že ves svet že priznava, da je Rusija država – agresor. Zato je popolnoma logično, da Putin grozi in žuga s tem, da lahko “teroristi” uporabijo svoje orožje še na drugih konfliktnih območjih. Dejstvo je, da je ruski predsednik do zdaj nenehno grozil, in pri tem ni nič novega. Takšno mnenje je, za postajo “24″, podal predsednik Centra za sociološke in politične študije »Sotsoviimir« Sergei Taran.

Путін погрожує захопленням нових територій України
»Ves svet prizna, da je Putin agresor in da so njegovi vojaki na Donbassu. Zato Združene države razmišljajo o tem, da nam zagotovijo smrtonosno obrambno orožje. Zelo je logično, da nam ruski predsednik grozi z eskalacijo vojaške napetosti. Dejstvo pa je, če bo Ukrajina dobila smrtonosno orožje, se bo stanje na Donbassu, razvijalo ravno nasprotno – militanti ne bodo več napadali«, poudarja Taran.

Istočasno je omenjeni politolog opozoril, da se nam bodo, v primeru nabave smrtonosnega orožja, povečale provokacije pro-ruskih militantov na Donbsu. To je nedvomno. In to mora biti v Kyivu jasno razumljeno. Po drugi strani je Sergej Taran prepričan, da zdaj ne more priti do večjega zajetja ukrajinskih ozemelj s strani Rusije.

Spomnimo se, da je ruski predsednik Vladimir Putin grozil, da če Združene države zagotovijo Ukrajini smrtonosne orožja, lahko teroristi samooklicanih republik Donbasa uporabijo svoje orožje na drugih konfliktnih območjih.

Vir:http://24tv.ua/ves_svit_uzhe_viznaye_shho_putin__agresor_i_tse_yogo_viyska_na_donbasi__ekspert_n860619

comments powered by Disqus