Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Začel je veljati Pridružitveni sporazum med Ukrajino in EU

petek, september 1, 2017, 9:47

Od 1. septembra je začel v celoti veljati pridružitveni sporazum med Evropsko unijo in Ukrajino. “Čestitam vsem Ukrajincem nov mejnik naše poti v EU. Danes je v celoti začel veljati pridružitveni sporazum med Ukrajino in EU. To je zelo pomembna faza dvostranskih odnosov”, je zapisal ukrajinski premier Vladimir Groisman.

“Čeprav, več kot pol leta deluje gospodarski del dogovora oz. Območje proste trgovine med Ukrajino in Evropsko unijo sem vesel, da je EU v tem času postala glavna trgovinska partnerica naše države«, je dejal Groisman.

Premier je še dejal, da trgovina z državami EU obsega 41,1% celotne zunanje trgovine. V prvi polovici leta 2017 se je še povečal izvoz blaga in storitev v EU. V primerjavi z enakim obdobjem se je blagovna menjava povečala za 22,8%, v letu 2016 je znašala 9, 4 milijarde dolarjev.

»Čestitam vsem Ukrajincem za nov mejnik pri naši poti v EU! Danes je začel veljati Sporazum o pridružitvi med Ukrajino in EU v polnem obsegu. To je izredno pomembna faza dvostranskih odnosov. Bomo še naprej samozavestno razvijali in poglabljali sodelovanje!«

Vir:http://www.pravda.com.ua/news/2017/09/1/7153709/

comments powered by Disqus