Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

“Začelo se je”: Boj proti korupciji v Ukrajini in odmevi

ponedeljek, november 2, 2015, 10:03

Znana ukrajinska pevka in aktivistka, Ruslana Lizhichko, se je ostro odzvala na aretacijo vodje stranke UKROP (ukrajinski optimist – op. prev.) Gennadija Korbana.
Preberimo, kaj je zapisala v svojem blogu v “Ukrajinski pravdi”. “Med (oligarhoma – op. prev.) Kolomoiskim in Porošenkom se je začelo merjenje moči. Vse to spominja na oseben obračun, ko en tajkun (Porošenko) izpodriva drugega (Kolomoiski). Omenjeni boj se odvija ob tihi podpori Zahoda, in vse to ima velik vpliv na severo-vzhod Ukrajine in je zelo resnega značaja.To je moje osebno mnenje”, je napisala Ruslana.
Po njenem mnenju se Korbanov pripor lahko imenuje “nasilje”. “Če oba delujeta enako (Porošenko Kolomoiski – op. prev.) in in še hkrati sama delujeta proti drugimi z istimi metodami, jaz temu pravim nasilje. Ta je tipična uporaba administrativnih ukrepov. Dejstvo je, da je vse podobno tistim metodam, ki so jih uporabljali v času Janukoviča, Timošenkove…
Vem, kaj se zdaj dogaja in slišim, kaj se pogovarjajo v zakulisju. Vse to vpliva na moje mnenje oz. presojo, ki temelji na teh zakulisnih igrah”, je še povedala Ruslana. Ruslana je še dodala, da Porošenkova stranka nima niti ideologije niti politične sile.”Ko govorimo o sedanji vladi in vladavini prava – to je nekaj, kar prihaja iz drugih razsežnosti. Porošenko se v tem smislu ne razlikuje od Janukoviča (Timošenkove, Juščenka, Kučme …).
Selektivnost zakonodaje – je absolutna norma pri razumevanju prava in pravic. To pomeni: “Jaz sem na oblasti in vladam, ti si – bedak.” In takšno prepričanje zelo realno deluje. V bistvu, kaj pomenita stranki BPP (Blok Petra Porošenka in Solidarnost? Nihče od teh nima ideologije. Obe stranki sta brez prave zgodovine. Nobena od teh stank nima pravih voditeljev.
Stranki delujeta brez kakršnih koli dejavnikov, ki bi omogočile strankam, da živele in se razvijale v prihodnosti”, je napisal Ruslana.
Vir:https://inforesist.org/zadovbalo-ruslana-rezko-otreagirovalo-na-zaderzhanie-korbana/

 lenta-ua.net

Foto: lenta-ua.net

comments powered by Disqus