Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Zakaj je za smrt opazovalca OVSE kriva Rusija: Izjava ameriškega senatorja

sreda, april 26, 2017, 8:16

Smrt opazovalca OVSE, Američana Josepha Stonea je neposredno povezana nespoštovanjem Minskega sporazuma II s strani Rusije, ki neposredno podpira konflikt v Donbasu. To mnenje je, med govorom v ameriškem kongresu, izrazil vodja Helsinške komisije, senator Roger Wicker, poroča “Ukrinform”.
“Če bi Rusija delovala s skladu z Minskim sporazumom II in ustavila podporo in financiranje separatistov v tej regiji – ne bi bilo nobene potrebe, da ostane tam opazovalna misija,” – je poudaril senator.

Roger Wicker je še poudaril potrebo po takojšnji preiskavi o eksploziji avtomobila OVSE-ja, ki pri kateri je Rusija “odigrala svojo vlogo” in je dodal, da je morajo vpleteni oz. odgovorni za ta incident odgovarjati. Še enkrat je pozval rusko vlado, da konča neskončno nasilje, ki se dogaja v Donbasu, in da v Rusiji končno izpolnijo svoje obveznosti do OVSE-ja, je dejal ameriški senator.
Spomnimo, da se je zjutraj, 23. aprila, med patruljiranjem na območju konfliktov Pryshyb v Luhanski regiji (ukrajinska vas) eksplodiralo vozilo Posebnega poslanstva OVSE-ja. Kot posledica tragedije je umrl ameriški državljan in sta bila ranjen Nemec in Čeh.

Vir:http://24tv.ua/u_zagibeli_sposterigacha_smm_obsye_vinna_rosiya__senator_ssha_n810518?f

ОБСЄ

comments powered by Disqus