Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Zavezniki NATA so pripravljeni dati Ukrajini 15 milijonov evrov

petek, september 5, 2014, 0:44

Zavezniki so pripravljeni, za reformo varnostnega sektorja, dati Ukrajin 15 milijonov evrov finančne pomoči. To je bilo sklenjeno na sestanku po seji komisije “Ukrajina – NATO”. Sestanka so se udeležili voditelji držav in vlad članic Nata. generalni sekretar Nata Anders Fogh Rasmussen je povedal naslednje: “Posvetovali se bomo glede pomoči Ukrajini povezano z reformami v obrambnem sektorju, in o posredovanju zaveznikov. NATO bo zagotovil pomoč Ukrajini v višini 15.000.000 €.”
Istočasno je poudaril, da je bila narejen posebni in celovit sveženj ukrepov, ki naj bi pomagal Ukrajini glede boljše zagotovitve lastne varnosti.”Osredotočili se bomo na kibernetsko obrambo, logistiko, na sisteme upravljanja in komunikacij. Bomo pomagali tudi pri rehabilitaciji vojaškega osebja, ki jih je prizadel konflikt”, je dejal Rasmussen, ko je opisoval ustanovitev štirih skladov za Ukrajino.
Rasmussen je tudi poudaril, da se bo ukrajinsko ljudstvo in vlada sami odločili, kako bodo razvijali sodelovanje z Natom v prihodnosti. Kot že vemo, Rasmussen meni, da je potreba za dobavo vojaške opreme v Ukrajini odvisna od odločitev posameznih držav članic NATA. Nato namerava za Ukrajini narediti poseben program, z oblikovanjem štirih skladov za sanacijo ranjencev v protiterorističnih operacijah.

 Vir: http://www.pravda.com.ua/news/2014/09/4/7036827/

comments powered by Disqus